Woning isoleren Zoutenaaie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zoutenaaie? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Zoutenaaie. Je kunt denken aan items als plat dak isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-zoutenaaie-8630

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€168,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk je de populairste methodes om een woning in Zoutenaaie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zoutenaaie is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 720 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1825 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zoutenaaie kost ongeveer €5000. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Hiermee bespaar je plusminus €790 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we nog meer rendabele opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Zoutenaaie (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Zoutenaaie kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Zoutenaaie. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€755
(€7000)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€180
(€1950)
€375
(€2750)
Spouwmuur€230
(€1000)
€560
(€2775)
€940
(€3600)
HR++ glas€225
(€2325)
€265
(€3850)
€355
(€4425)
isolatie zoutenaaie 8630

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zoutenaaie?

Waarom mijn woning in Zoutenaaie isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, waarbij u een besparing realiseert van €205 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand lees je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Veurne

Via de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Veurne aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Zoutenaaie wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Zoutenaaie voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Zoutenaaie. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment