Woning isoleren Bulskamp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bulskamp? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als bijv. muren isoleren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Bulskamp. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende raamfolie en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bulskamp-8630

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Groene investering
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€174,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele manieren om een woning in Bulskamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bulskamp is aantrekkelijk (vanaf € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bulskamp kost om en nabij de €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het voordeel is circa €890 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog een aantal mogelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bulskamp (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Bulskamp is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. Dat komt neer op €1275 op jaarbasis. Hierna check je de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bulskamp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€615
(€6600)
€1110
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€220
(€2500)
€325
(€2800)
Spouwmuur€285
(€1275)
€630
(€2275)
€835
(€3325)
HR++ glas€205
(€2225)
€270
(€4000)
€390
(€5400)
isolatie bulskamp 8630

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bulskamp?

Waarom juist nu mijn huis in Bulskamp isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en geeft een besparing van €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Veurne

Door te profiteren van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Veurne voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bulskamp wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Bulskamp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Bulskamp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment