Woning isoleren Naomé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Naomé? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als je spouwmuur isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Naomé. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de gevel en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-naome-5555

 • Investering snel terugverdiend
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig last van geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand vind jij de meest interessante acties om je woning in Naomé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Naomé is goedkoop (al vanaf +/- € 760 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en je bespaart al snel €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Naomé kost +/- €4700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op grofweg €780 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we verschillende populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Naomé (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Naomé is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Naomé. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€865
(€5100)
€1000
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€190
(€1650)
€400
(€3100)
Spouwmuur€305
(€1675)
€700
(€2225)
€840
(€3275)
HR++ glas€220
(€1950)
€270
(€3975)
€355
(€5300)
isolatie naome 5555

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Naomé?

Wat is het voordeel van mijn woning in Naomé isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en dat bespaart tot €315, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website vind je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bièvre

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bièvre aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Naomé wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Naomé voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Naomé. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment