Woning isoleren Bellefontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bellefontaine? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties als dakisolatie en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Bellefontaine. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de garage en spouwanker. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bellefontaine-5555

 • Lagere maandlasten
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€172,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek je de populairste acties om jullie woning in Bellefontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bellefontaine is aantrekkelijk (al vanaf € 780 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1825 en de potentiële besparing ligt op €265 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bellefontaine kost doorgaans €5750. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Daarmee bespaar je plusminus €860 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zien we allerlei interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Bellefontaine (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Bellefontaine kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Bellefontaine. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€855
(€7250)
€970
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€250
(€1900)
€355
(€3050)
Spouwmuur€190
(€1175)
€700
(€2475)
€915
(€3225)
HR++ glas€240
(€2975)
€275
(€3150)
€375
(€4925)
isolatie bellefontaine 5555

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bellefontaine?

Waarom juist nu mijn huis in Bellefontaine isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €285 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand check je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Bièvre

Door te profiteren van een speciale premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bièvre op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Bellefontaine wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bellefontaine voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Bellefontaine. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment