Woning isoleren Houyet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Houyet? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals de gevel isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder check je handige informatie over isolatie Houyet. Je komt meer te weten over vraagstukken over de vloer isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-houyet-5560

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5560
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Houyet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Houyet kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 990 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1700 en de winst ligt rond de €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Houyet kost ongeveer €4850. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Daarmee bespaar je ongeveer €960 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Houyet (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Houyet is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Houyet. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€615
(€7000)
€1200
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€190
(€2450)
€305
(€3150)
Spouwmuur€395
(€1150)
€490
(€2650)
€850
(€3550)
HR++ glas€235
(€2100)
€295
(€3425)
€375
(€5175)
isolatie houyet 5560

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Houyet?

Waarom zou ik mijn woning in Houyet isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450 en besparen tot €315, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige klussen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Houyet

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Houyet op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Houyet wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Houyet voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Houyet. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment