Woning isoleren Membre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Membre? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouw isoleren of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Membre. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de bodem en R-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-membre-5550

 • Aantrekkelijk rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Een verantwoorde warme woning
 • Rust en comfort in huis
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€171,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de populairste acties om een woning in Membre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Membre kan erg voordelig (ongeveer € 800 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €250 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1900 en het bespaart circa €270 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Membre kost ongeveer €5400. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €970. De potentiële besparing ligt op €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Dit levert op ong. €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Membre (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Membre is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Membre. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€635
(€7300)
€940
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€245
(€1550)
€310
(€3050)
Spouwmuur€370
(€1125)
€430
(€2075)
€820
(€3100)
HR++ glas€210
(€2050)
€310
(€3200)
€445
(€4825)
isolatie membre 5550

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Membre?

Waarom juist nu mijn huis in Membre isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, dat betekent een winst van 215 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Big Mat, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Met behulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Vresse-Sur-Semois in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Membre wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Membre voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Membre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment