Woning isoleren Houtvenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Houtvenne? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Houtvenne. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en lambda waarde. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-houtvenne-2235

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Je kunt klein beginnen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode2235
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€174,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref je de meest rendabele manieren om een woning in Houtvenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Houtvenne is betaalbaar (plusminus € 840 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1875 en de winst ligt rond de €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Houtvenne kost om en nabij de €4900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. Daarmee bespaar je plusminus €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we meerdere mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Houtvenne (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Houtvenne kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. Dat komt neer op €875 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Houtvenne. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€795
(€4950)
€1090
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€240
(€2250)
€305
(€3600)
Spouwmuur€240
(€1025)
€700
(€1975)
€900
(€3375)
HR++ glas€195
(€2525)
€265
(€4025)
€445
(€5250)
isolatie houtvenne 2235

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Houtvenne?

Waarom mijn woning in Houtvenne isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en geeft een besparing van €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Hulshout

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Hulshout meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hulshout
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Houtvenne wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Houtvenne voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Houtvenne. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment