Woning isoleren Itegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Itegem? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals tussenwanden isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Itegem. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van verwarmingsbuizen en energiebespaarlening. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-itegem-2222

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2222
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€174,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina check je de meest rendabele manieren om jouw woning in Itegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Itegem is voordeling (gemiddeld zo’n € 740 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €225, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Itegem kost zo’n €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13400. Hiermee bespaar je zo’n €880 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zijn er diverse alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Itegem (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Itegem is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Itegem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4050)
€585
(€5900)
€920
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€260
(€1800)
€340
(€2850)
Spouwmuur€225
(€1350)
€710
(€1925)
€790
(€3600)
HR++ glas€250
(€2950)
€315
(€4100)
€450
(€4850)
isolatie itegem 2222

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Itegem?

Waarom zou ik mijn huis in Itegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en geeft een besparing van €215 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Handy Home, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Heist-Op-Den-Berg

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Heist-Op-Den-Berg kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heist-Op-Den-Berg
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Itegem wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Itegem voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Itegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment