Woning isoleren Hallaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hallaar? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Hallaar. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hallaar-2220

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2220
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€173,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Hallaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hallaar is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 930 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €220 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hallaar kost gemiddeld €5100. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op zo’n €880 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hallaar (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Hallaar is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. Dat komt neer op €1250 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hallaar. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€685
(€5600)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€295
(€2300)
€330
(€2800)
Spouwmuur€380
(€1075)
€740
(€2125)
€795
(€3475)
HR++ glas€205
(€2950)
€290
(€3025)
€395
(€4650)
isolatie hallaar 2220

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hallaar?

Waarom juist nu mijn huis in Hallaar isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Heist-Op-Den-Berg

Met hulp van de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Heist-Op-Den-Berg meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heist-Op-Den-Berg
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Hallaar wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hallaar voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Hallaar. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment