Woning isoleren Opprebais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Opprebais? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Opprebais. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-opprebais-1315

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Reductie geluid
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode1315
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€158,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Opprebais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Opprebais is betaalbaar beginnend bij € 800 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Opprebais kost je zo’n €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1000. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Dit levert op grofweg €860 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we verschillende populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Opprebais (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Opprebais is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. Dat komt neer op €1300 (jaarlijks). Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Opprebais. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€885
(€6950)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€170
(€1600)
€360
(€2900)
Spouwmuur€210
(€1175)
€600
(€2275)
€905
(€3075)
HR++ glas€250
(€2350)
€305
(€3575)
€380
(€4825)
isolatie opprebais 1315

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Opprebais?

Waarom zou ik mijn huis in Opprebais isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, dat betekent een winst van 335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina vind je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Incourt

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Incourt op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Incourt
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Opprebais wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Opprebais voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Opprebais. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment