Woning isoleren Bierges

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bierges? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als isolatie binnenkant gevel en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Bierges. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van verwarmingsbuizen en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bierges-1301

 • Flinke besparing
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een verantwoorde keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWavre
Postcode1301
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€158,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de meest populaire acties om jouw woning in Bierges te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bierges is voordeling (al vanaf € 910 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €275 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en de besparing loopt op tot €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bierges kost zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Daarmee bespaar je ong. €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we nog een aantal alternatieve vormen. Hieronder beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Bierges (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Bierges is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bierges. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4200)
€775
(€4900)
€1080
(€8900)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€295
(€2100)
€375
(€3100)
Spouwmuur€395
(€1375)
€700
(€2550)
€940
(€3675)
HR++ glas€195
(€2625)
€285
(€3075)
€390
(€5375)
isolatie bierges 1301

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bierges?

Waarom mijn woning in Bierges isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Wavre

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wavre voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wavre
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bierges wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Bierges voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Bierges. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment