Woning isoleren Incourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Incourt? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van de garage of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je waardevolle informatie over isolatie Incourt. We zoomen in op thema’s als radiatorfolie en R-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-incourt-1315

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder problemen met vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode1315
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€160,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website lees jij de meest rendabele acties om jullie woning in Incourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Incourt is interessant (vanaf zo’n € 830 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1700 en het bespaart circa €230, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Incourt kost om en nabij de €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Daarmee bespaar je zo’n €840, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0bestaan er meerdere interessante alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Incourt (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Incourt is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Incourt. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€745
(€5650)
€1070
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€200
(€2100)
€345
(€3000)
Spouwmuur€250
(€1200)
€610
(€2600)
€850
(€3525)
HR++ glas€220
(€2850)
€295
(€3175)
€365
(€5375)
isolatie incourt 1315

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Incourt?

Waarom mijn woning in Incourt isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Mega en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Incourt

Door de huidige premies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Incourt aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Incourt
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Incourt wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Incourt voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Incourt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment