Woning isoleren Watervliet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Watervliet? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van platte dak of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Watervliet. Je komt meer te weten over zaken als plat dak isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-watervliet-9988

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9988
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik3569,18705185853 kWh
Gemiddelde energierekening€171,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand lees jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Watervliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Watervliet is goed te betalen (om en nabij de € 900 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €220 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1700 en het rendement ligt op zo’n €235 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Watervliet kost om en nabij de €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is plusminus €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we diverse rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Watervliet (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van een huis in Watervliet is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Watervliet. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4050)
€685
(€6300)
€1210
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€185
(€2250)
€400
(€3400)
Spouwmuur€250
(€1550)
€650
(€2700)
€935
(€3225)
HR++ glas€245
(€2125)
€260
(€3875)
€400
(€4500)
isolatie watervliet 9988

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Watervliet?

Waarom moet ook ik mijn huis in Watervliet isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en dat bespaart tot €320 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Sint-Laureins

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Sint-Laureins in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Laureins
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Watervliet wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Watervliet voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Watervliet. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment