Woning isoleren Laken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Laken? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. de binnengevel isoleren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Laken. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de kruipruimte en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-laken-1020

 • Uitstekend rendement
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieBrussel
GemeenteBrussel
Postcode1020
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€157,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek je de interessantste stappen om je woning in Laken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Laken is voordeling (ongeveer € 720 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1900 en de besparing loopt op tot €190, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Laken kost ongeveer €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €980. De potentiële besparing ligt op €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13200. Hiermee bespaar je grofweg €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er allerlei interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Laken (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Laken is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Op deze pagina tref je de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Laken. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€735
(€6400)
€910
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€235
(€2450)
€315
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1300)
€460
(€2750)
€920
(€3625)
HR++ glas€190
(€1900)
€310
(€4100)
€350
(€4550)
isolatie laken 1020

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Laken?

Waarom moet ook ik mijn huis in Laken isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en dat levert gemiddeld op €305 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Brussel

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Brussel in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brussel
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Laken wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Laken voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Laken. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment