Woning isoleren Limal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Limal? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals triple glas en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Limal. Je komt meer te weten over items als isolatie van verwarmingsbuizen en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-limal-1300

 • Hoog rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder storende geluiden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWavre
Postcode1300
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de meest interessante stappen om een woning in Limal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Limal is interessant beginnend bij € 980 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Limal kost gemiddeld €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €950. Het rendement is al snel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Dit levert op plusminus €940 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we nog meer alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Limal (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Limal is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. De besparing komt neer op €1050 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Limal. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€615
(€6500)
€960
(€8900)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€225
(€1650)
€355
(€3400)
Spouwmuur€290
(€1750)
€620
(€2375)
€845
(€3550)
HR++ glas€200
(€2075)
€285
(€3825)
€390
(€4875)
isolatie limal 1300

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Limal?

Waarom zou ik mijn huis in Limal isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en dat bespaart tot €260, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote acties als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Wavre

Via de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Wavre aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wavre
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Limal wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Limal voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Limal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename warme woning en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment