Woning isoleren Adegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Adegem? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Adegem. We bespreken topics als verwarmingsbuizen isoleren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-adegem-9991

 • Minder energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Interessante energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaldegem
Postcode9991
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik3569,49947047691 kWh
Gemiddelde energierekening€171,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina lees jij de meest interessante stappen om jouw woning in Adegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Adegem is interessant beginnend bij € 750 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1775 en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Adegem kost je zo’n €4600. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €960. De potentiële besparing ligt op €680 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. De winst is zo’n €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Adegem (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Adegem is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Adegem. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3750)
€605
(€4550)
€1180
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€235
(€2500)
€305
(€2700)
Spouwmuur€280
(€1375)
€550
(€2675)
€830
(€3050)
HR++ glas€240
(€2275)
€340
(€4300)
€380
(€5100)
isolatie adegem 9991

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Adegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Adegem isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij als Watz of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, waarbij u een besparing realiseert van €215, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Maldegem

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Maldegem kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maldegem
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Adegem wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Adegem voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Adegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment