Woning isoleren Neder-Over-Heembeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Neder-Over-Heembeek? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Neder-Over-Heembeek. Denk aan thema’s als isolatie van de zolder en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-neder-over-heembeek-1120

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Meer stilte in huis
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieBrussel
GemeenteBrussel
Postcode1120
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€157,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de interessantste methodes om jouw woning in Neder-Over-Heembeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Neder-Over-Heembeek is goedkoop (vanaf plusminus € 970 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Neder-Over-Heembeek kost je zo’n €5300. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op pakweg €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verschillende vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Neder-Over-Heembeek (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Neder-Over-Heembeek is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per jaar. Hierna check je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Neder-Over-Heembeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€785
(€4700)
€1030
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€185
(€1600)
€305
(€2700)
Spouwmuur€270
(€1700)
€460
(€2725)
€850
(€3350)
HR++ glas€215
(€1850)
€320
(€3475)
€390
(€4875)
isolatie neder-over-heembeek 1120

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Neder-Over-Heembeek?

Waarom zou ik mijn huis in Neder-Over-Heembeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en dat levert gemiddeld op €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Brussel

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Brussel aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Brussel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Neder-Over-Heembeek wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Neder-Over-Heembeek voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Neder-Over-Heembeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment