Woning isoleren Emelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Emelgem? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bodemisolatie of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Emelgem. Bijvoorbeeld thema’s als tochtstrips of tochtbanden en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-emelgem-8870

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIzegem
Postcode8870
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€175,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref jij de meest interessante manieren om jullie woning in Emelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Emelgem kan zeer goedkoop (rond de € 930 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €260 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €185 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Emelgem kost je zo’n €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13400. Dit levert op zo’n €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er meerdere interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste opties.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Emelgem (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Emelgem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Emelgem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€875
(€4500)
€940
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€190
(€1900)
€300
(€2950)
Spouwmuur€255
(€1150)
€590
(€2450)
€800
(€3150)
HR++ glas€195
(€2200)
€335
(€3625)
€355
(€4925)
isolatie emelgem 8870

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Emelgem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Emelgem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €345 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Gamma, Dema, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Izegem

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Izegem voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Izegem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Emelgem wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Emelgem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Emelgem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment