Woning isoleren Oekene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oekene? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals isolatie van de buitengevel of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Oekene. Je leest uitvoerig over items als je spouwmuur isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-oekene-8800

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Dempt het geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand tref je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Oekene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oekene is goed te betalen (ongeveer € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1800 en het bespaart circa €245 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oekene kost plusminus €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1140. De besparing loopt op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11300. Dit levert op plusminus €930, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere alternatieve werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oekene (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Oekene is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op deze website tref je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Oekene. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€595
(€5600)
€1060
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€270
(€2600)
€375
(€3000)
Spouwmuur€275
(€800)
€430
(€2225)
€790
(€3300)
HR++ glas€225
(€2575)
€280
(€3600)
€430
(€5150)
isolatie oekene 8800

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oekene?

Waarom juist nu mijn huis in Oekene isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Roeselare

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Roeselare aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Roeselare
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Oekene wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oekene voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Oekene. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment