Woning isoleren Desselgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Desselgem? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. de binnengevel isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Desselgem. We staan stil bij zaken als tochtprofielen en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-desselgem-8792

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder storende geluiden
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8792
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de populairste methodes om een woning in Desselgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Desselgem is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 970 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1700 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Desselgem kost +/- €5500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Je profiteert van plusminus €950 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we verschillende aantrekkelijke opties. Hieronder behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Desselgem (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Desselgem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar. Hierna vind je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Desselgem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3550)
€735
(€5300)
€920
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€215
(€1800)
€360
(€3600)
Spouwmuur€250
(€1450)
€690
(€2450)
€935
(€3250)
HR++ glas€250
(€2600)
€335
(€3075)
€410
(€4525)
isolatie desselgem 8792

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Desselgem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Desselgem isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425, dat betekent een winst van 220 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Brico, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Waregem

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Waregem aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waregem
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Desselgem wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Desselgem voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Desselgem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment