Woning isoleren Oeselgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oeselgem? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen als bijv. isolatie van de garage of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Oeselgem. Je komt meer te weten over thema’s als vloerisolatie en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oeselgem-8720

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode8720
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€173,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Oeselgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oeselgem is financieel toegankelijk (plusminus € 730 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oeselgem kost gemiddeld €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1030. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Daarmee bespaar je zo’n €950 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er diverse aantrekkelijke oplossingen. Hierna praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Oeselgem (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Oeselgem is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. Dat komt neer op €850 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiespecialist in Oeselgem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€745
(€5050)
€1030
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€200
(€2400)
€400
(€3250)
Spouwmuur€195
(€1250)
€520
(€2350)
€900
(€3450)
HR++ glas€220
(€2625)
€295
(€3650)
€400
(€4525)
isolatie oeselgem 8720

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Oeselgem?

Waarom zou ik mijn huis in Oeselgem isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, waarbij u een besparing realiseert van €210 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dentergem

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Dentergem aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dentergem
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Oeselgem wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Oeselgem voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Oeselgem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment