Woning isoleren Westrozebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Westrozebeke? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de zolder en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Westrozebeke. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dubbel glas en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-westrozebeke-8840

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Meer stilte in huis
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Postcode8840
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€175,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Westrozebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westrozebeke is interessant (vanaf ongeveer € 750 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Westrozebeke kost doorgaans €5800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Hiermee bespaar je ongeveer €930 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verscheidene rendabele werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Westrozebeke (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Westrozebeke is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Westrozebeke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€575
(€6800)
€1200
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€270
(€2450)
€300
(€3600)
Spouwmuur€295
(€850)
€600
(€2775)
€915
(€3000)
HR++ glas€235
(€2350)
€265
(€3350)
€405
(€5375)
isolatie westrozebeke 8840

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Westrozebeke?

Waarom zou ik mijn huis in Westrozebeke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850 en dat bespaart tot €210 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Staden

Dankzij de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Staden aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Staden
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Westrozebeke wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Westrozebeke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Westrozebeke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment