Woning isoleren Kachtem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kachtem? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Kachtem. Bijvoorbeeld topics als isolatie van de bodem en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kachtem-8870

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Groene investering
 • Minder geluidsoverlast
 • Toekomstbestendig

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIzegem
Postcode8870
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€175,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check jij de populairste manieren om een woning in Kachtem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kachtem is betaalbaar (rond de € 790 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €270 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kachtem kost ongeveer €5850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12300. De winst is pakweg €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder behandelen we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Kachtem (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Kachtem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De besparing komt neer op €1025 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Kachtem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€805
(€6650)
€1170
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€205
(€2050)
€395
(€2700)
Spouwmuur€385
(€975)
€640
(€2325)
€845
(€3625)
HR++ glas€220
(€2325)
€285
(€4075)
€375
(€4900)
isolatie kachtem 8870

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kachtem?

Waarom juist nu mijn huis in Kachtem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en besparen tot €315, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Izegem

Met behulp van een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Izegem kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Izegem
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Kachtem wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kachtem voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Kachtem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment