Woning isoleren Sint-Eloois-Vijve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Eloois-Vijve? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een investering zoals je spouwmuur isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Eloois-Vijve. Je komt meer te weten over topics als dakkapel isoleren en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-eloois-vijve-8793

 • Forse besparing mogelijk
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Voor elk budget
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8793
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Sint-Eloois-Vijve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Eloois-Vijve is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 770 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1825 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Eloois-Vijve kost je zo’n €5400. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13500. Het rendement is om en nabij €750 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er nog meer populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Eloois-Vijve (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Sint-Eloois-Vijve is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 op jaarbasis. Hierna bekijk je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Eloois-Vijve. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€755
(€5350)
€1110
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€200
(€2600)
€390
(€3300)
Spouwmuur€195
(€1650)
€710
(€1950)
€865
(€3450)
HR++ glas€245
(€2500)
€290
(€3975)
€350
(€4500)
isolatie sint-eloois-vijve 8793

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Eloois-Vijve?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Eloois-Vijve isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Waregem

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Waregem aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waregem
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Sint-Eloois-Vijve wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Eloois-Vijve voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Eloois-Vijve. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment