Woning isoleren Rumbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rumbeke? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Rumbeke. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de spouwmuur isoleren en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rumbeke-8800

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€174,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de populairste onderdelen om jullie woning in Rumbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rumbeke is financieel toegankelijk (plusminus € 790 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €255 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rumbeke kost gemiddeld €5450. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De potentiële besparing ligt op €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Dit levert op om en nabij €930 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog een aantal interessante werkzaamheden. Hieronder vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rumbeke (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Rumbeke kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. Dat komt neer op €800 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Rumbeke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€575
(€6200)
€1030
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€240
(€1550)
€315
(€3150)
Spouwmuur€285
(€1000)
€500
(€2550)
€885
(€3375)
HR++ glas€200
(€2175)
€315
(€3400)
€450
(€4750)
isolatie rumbeke 8800

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Rumbeke?

Wat is het voordeel van mijn woning in Rumbeke isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en besparen tot €330 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Roeselare

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Roeselare aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Roeselare
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rumbeke wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rumbeke voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Rumbeke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment