Woning isoleren Koolskamp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Koolskamp? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een investering als de garage isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Koolskamp. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als radiatorisolatie en glaswol. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-koolskamp-8851

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder geluid van buiten
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteArdooie
Postcode8851
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Koolskamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Koolskamp is financieel toegankelijk (vanaf € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Koolskamp kost om en nabij de €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12700. De winst is om en nabij €760 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we allerlei mogelijke uitvoeringen. Hierna beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Koolskamp (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Koolskamp is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Koolskamp. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€645
(€4700)
€1060
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€285
(€1550)
€315
(€2950)
Spouwmuur€385
(€1450)
€610
(€2650)
€875
(€3200)
HR++ glas€205
(€2150)
€290
(€3125)
€425
(€5025)
isolatie koolskamp 8851

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Koolskamp?

Waarom zou ik mijn woning in Koolskamp isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925, dat betekent een winst van 260, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ardooie

Mede door de geldende premie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ardooie meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ardooie
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Koolskamp wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Koolskamp voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Koolskamp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment