Woning isoleren Oostnieuwkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oostnieuwkerke? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Oostnieuwkerke. We zoomen in op topics als dubbel glas en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oostnieuwkerke-8840

 • Lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Speciale groene leningen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Postcode8840
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check jij de meest toegepaste methodes om een woning in Oostnieuwkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oostnieuwkerke is voordeling (vanaf zo’n € 770 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €265 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Oostnieuwkerke kost gemiddeld €5750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Daarmee bespaar je om en nabij €780 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Oostnieuwkerke (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Oostnieuwkerke kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. Dat is dus al gauw €1000 p/jaar. Hierna bekijk je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oostnieuwkerke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€735
(€5250)
€1200
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€170
(€2250)
€360
(€3600)
Spouwmuur€280
(€1300)
€530
(€2125)
€945
(€3425)
HR++ glas€195
(€2500)
€320
(€3575)
€355
(€5025)
isolatie oostnieuwkerke 8840

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Oostnieuwkerke?

Waarom juist nu mijn huis in Oostnieuwkerke isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Staden

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Staden voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Staden
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Oostnieuwkerke wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oostnieuwkerke voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Oostnieuwkerke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment