Woning isoleren Xhendremael

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Xhendremael? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals de gevel isoleren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Xhendremael. Bijvoorbeeld zaken als verwarmingsbuizen isoleren en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-xhendremael-4432

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteAns
Postcode4432
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€168,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref je de meest interessante stappen om jouw woning in Xhendremael te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Xhendremael is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 880 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Xhendremael kost ongeveer €5650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Het rendement is ongeveer €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we verscheidene interessante oplossingen. Hierna beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Xhendremael (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw woning in Xhendremael kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. Dat is dus al gauw €975 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Xhendremael. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€695
(€6650)
€1180
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€210
(€2550)
€310
(€3550)
Spouwmuur€350
(€1625)
€530
(€2250)
€795
(€3300)
HR++ glas€225
(€2375)
€320
(€3175)
€365
(€5125)
isolatie xhendremael 4432

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Xhendremael?

Waarom zou ik mijn huis in Xhendremael isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en geeft een besparing van €295 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Ans

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ans in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ans
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Xhendremael wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Xhendremael voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Xhendremael. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment