Woning isoleren Thys

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Thys? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals plat dak isoleren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Thys. We gaan aan de slag met zaken als isolatie buitenkant gevel en koudebruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-thys-4367

 • De energienota gaat omlaag
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder impact op het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuik
GemeenteCrisnée
Postcode4367
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€173,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste stappen om jouw woning in Thys te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Thys is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 740 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, dekens, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Thys kost zo’n €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. De besparing loopt op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. Het voordeel is ong. €770 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse aantrekkelijke opties. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Thys (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Thys is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Thys. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3950)
€755
(€6200)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€210
(€2050)
€360
(€3350)
Spouwmuur€215
(€1450)
€670
(€2500)
€800
(€3475)
HR++ glas€220
(€2950)
€285
(€3200)
€375
(€4425)
isolatie thys 4367

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Thys?

Waarom mijn woning in Thys isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Crisnée

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Crisnée kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Crisnée
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Thys wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Thys voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Thys. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment