Woning isoleren Juprelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Juprelle? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties als bijv. isolatie van de vliering of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Juprelle. We zoomen in op vraagstukken over vloerisolatie en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-juprelle-4450

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode4450
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind je de meest toegepaste stappen om een woning in Juprelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Juprelle kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 800 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, folie, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Juprelle kost gemiddeld €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. De winst is plusminus €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog enkele aantrekkelijke vormen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Juprelle (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Juprelle is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Juprelle. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€735
(€7450)
€940
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€290
(€1900)
€375
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1475)
€580
(€2450)
€815
(€3275)
HR++ glas€245
(€2875)
€270
(€3950)
€350
(€5375)
isolatie juprelle 4450

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Juprelle?

Waarom juist nu mijn huis in Juprelle isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Juprelle

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Juprelle meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Juprelle wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Juprelle voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Juprelle. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment