Woning isoleren Loncin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Loncin? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als buitenmuren isoleren en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Loncin. We bespreken zaken als de vloer isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-loncin-4431

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteAns
Postcode4431
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€175,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Loncin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Loncin is goed te betalen (vanaf plusminus € 840 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Loncin kost gemiddeld €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het rendement is ongeveer €960, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. Hieronder vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Loncin (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Loncin is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2700 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Hierna calculeren we de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Loncin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3250)
€745
(€5200)
€1010
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€290
(€2300)
€395
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1600)
€470
(€2500)
€940
(€3600)
HR++ glas€240
(€2500)
€270
(€3600)
€350
(€4650)
isolatie loncin 4431

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Loncin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Loncin isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse acties als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Ans

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Ans voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ans
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Loncin wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Loncin voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Loncin. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment