Woning isoleren Tilleur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tilleur? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Tilleur. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie buitenkant gevel en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tilleur-4420

 • Een fors lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Nicolas
Postcode4420
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste acties om een woning in Tilleur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tilleur is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 760 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tilleur kost zo’n €4450. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11900. Dit levert op plusminus €870 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog enkele rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Tilleur (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Tilleur is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar. Hierna tref je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Tilleur. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€655
(€7250)
€1030
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€215
(€2550)
€390
(€2850)
Spouwmuur€240
(€1100)
€570
(€2475)
€905
(€3225)
HR++ glas€235
(€2275)
€320
(€3825)
€435
(€4925)
isolatie tilleur 4420

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Tilleur?

Waarom zou ik mijn huis in Tilleur isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800, waarbij u een besparing realiseert van €320 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Saint-Nicolas

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Saint-Nicolas kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Nicolas
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Tilleur wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tilleur voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Tilleur. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment