Woning isoleren Chokier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Chokier? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel als het dak isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Chokier. Je leest uitvoerig over items als plat dak isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-chokier-4400

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder last van ongedierte
 • Beter energielabel

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal jij de meest interessante methodes om een woning in Chokier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Chokier is goed te betalen (vanaf zo’n € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €275 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Chokier kost zo’n €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Hiermee bespaar je plusminus €850, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog meer interessante vormen. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chokier (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Chokier is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De besparing komt neer op €1225 op jaarbasis. Hierna vind je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Chokier. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4200)
€775
(€6400)
€1110
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€205
(€2000)
€340
(€3450)
Spouwmuur€205
(€1200)
€740
(€2375)
€790
(€3025)
HR++ glas€190
(€2450)
€260
(€3275)
€440
(€4600)
isolatie chokier 4400

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Chokier?

Waarom moet ook ik mijn huis in Chokier isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550, waarbij u een besparing realiseert van €330 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Flémalle

Met behulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Flémalle voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Chokier wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Chokier voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Chokier. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment