Woning isoleren Keerbergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Keerbergen? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de schuur of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Keerbergen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en EPS isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-keerbergen-3140

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed voor het milieu
 • Snel te plaatsen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKeerbergen
Postcode3140
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref jij de meest populaire manieren om een woning in Keerbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Keerbergen is goed te betalen (al vanaf +/- € 980 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Keerbergen kost +/- €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. De potentiële besparing ligt op €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het voordeel is om en nabij €890 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog meer interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Keerbergen (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Keerbergen kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. Dat is dus al gauw €925 p/jaar. Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Keerbergen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€705
(€5100)
€1190
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€180
(€2650)
€400
(€2750)
Spouwmuur€370
(€1375)
€590
(€2325)
€950
(€3475)
HR++ glas€240
(€2275)
€300
(€3100)
€365
(€4750)
isolatie keerbergen 3140

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Keerbergen?

Waarom zou ik mijn huis in Keerbergen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950, dat betekent een winst van 300 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna check je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Dema, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Keerbergen

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Keerbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Keerbergen
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Keerbergen wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Keerbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Keerbergen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment