Woning isoleren Begijnendijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Begijnendijk? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Begijnendijk. We staan stil bij items als HR++ glas en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-begijnendijk-3130

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBegijnendijk
Postcode3130
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€164,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Begijnendijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Begijnendijk kan erg voordelig (plusminus € 820 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Begijnendijk kost plusminus €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11100. Het voordeel is ong. €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we diverse interessante alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Begijnendijk (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Begijnendijk kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De besparing komt neer op €900 op jaarbasis. Hierna vind je de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Begijnendijk. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€595
(€6150)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€255
(€2200)
€300
(€3400)
Spouwmuur€215
(€1250)
€570
(€2725)
€900
(€3225)
HR++ glas€195
(€2275)
€325
(€4250)
€370
(€5050)
isolatie begijnendijk 3130

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Begijnendijk?

Waarom moet ook ik mijn huis in Begijnendijk isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Begijnendijk

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Begijnendijk aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Begijnendijk
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Begijnendijk wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Begijnendijk voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Begijnendijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment