Woning isoleren Rotselaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rotselaar? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Rotselaar. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en subsidie Isolatie april 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rotselaar-3110

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Verantwoorde investering
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRotselaar
Postcode3110
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste onderdelen om jouw woning in Rotselaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rotselaar kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €2000 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rotselaar kost plusminus €5750. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De besparing loopt op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12400. Daarmee bespaar je pakweg €830 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog een aantal alternatieve oplossingen. Hierna beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Rotselaar (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Rotselaar is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rotselaar. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€685
(€4650)
€1050
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€195
(€2300)
€315
(€3150)
Spouwmuur€305
(€1550)
€500
(€2750)
€930
(€3200)
HR++ glas€215
(€2350)
€310
(€3850)
€350
(€5000)
isolatie rotselaar 3110

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rotselaar?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Rotselaar isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide acties als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Rotselaar

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Rotselaar kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rotselaar
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Rotselaar wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Rotselaar voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Rotselaar. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment