Woning isoleren Tremelo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tremelo? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Tremelo. We staan stil bij onderwerpen als vliering isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-tremelo-3120

 • Hoog rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTremelo
Postcode3120
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal jij de meest toegepaste manieren om je woning in Tremelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tremelo is goedkoop (al vanaf € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €195 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tremelo kost ongeveer €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. De winst is circa €800 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we allerlei mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tremelo (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Tremelo is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. Dat komt neer op €900 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Tremelo. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3900)
€735
(€7000)
€1120
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€200
(€2150)
€310
(€3450)
Spouwmuur€390
(€1575)
€680
(€2425)
€800
(€3125)
HR++ glas€225
(€2475)
€275
(€3050)
€395
(€4525)
isolatie tremelo 3120

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tremelo?

Waarom zou ik mijn huis in Tremelo isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Tremelo

Mede door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tremelo kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tremelo
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Tremelo wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tremelo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Tremelo. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment