Woning isoleren Tervuren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tervuren? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals isolatie van buitenmuren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Tervuren. Denk aan vraagstukken over buitenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tervuren-3080

 • Veel geld besparen
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTervuren
Postcode3080
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind je de populairste acties om een woning in Tervuren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tervuren is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 780 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €2000 en de winst ligt rond de €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tervuren kost ongeveer €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. De potentiële besparing ligt op €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Daarmee bespaar je circa €790 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er nog meer aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Tervuren (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Tervuren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Tervuren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€765
(€5200)
€950
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€180
(€2400)
€395
(€3450)
Spouwmuur€330
(€1625)
€590
(€1925)
€900
(€3125)
HR++ glas€245
(€2450)
€280
(€3950)
€415
(€5025)
isolatie tervuren 3080

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Tervuren?

Waarom zou ik mijn woning in Tervuren isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat bespaart tot €200 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Tervuren

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tervuren meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Tervuren
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Tervuren wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Tervuren voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Tervuren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment