Woning isoleren Hergenrath

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hergenrath? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Hergenrath. We bespreken thema’s als isolerende raambekleding en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hergenrath-4728

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuik
GemeenteKelmis
Postcode4728
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€177,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de meest rendabele stappen om jouw woning in Hergenrath te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hergenrath kan erg voordelig (rond de € 940 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €215 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hergenrath kost gemiddeld €4950. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het voordeel is pakweg €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er allerlei mogelijke opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hergenrath (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Hergenrath is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2900 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Hierna bekijk je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Hergenrath. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€725
(€6950)
€1040
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€270
(€1650)
€390
(€3500)
Spouwmuur€320
(€1350)
€440
(€2675)
€800
(€3675)
HR++ glas€195
(€2450)
€280
(€3650)
€385
(€4650)
isolatie hergenrath 4728

Plekken in de buurt:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hergenrath?

Waarom zou ik mijn huis in Hergenrath isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €330 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Kelmis

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kelmis meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kelmis
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Hergenrath wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hergenrath voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Hergenrath. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment