Woning isoleren Kelmis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kelmis? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen als bijv. isolatie van de spouwmuur en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Kelmis. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als dubbel glas en energie besparen tips. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kelmis-4720

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder geluid van buiten
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuik
GemeenteKelmis
Postcode4720
Gasverbruik22.780 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€173,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check jij de populairste methodes om jullie woning in Kelmis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kelmis kan erg voordelig (om en nabij de € 970 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten liggen rond €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kelmis kost zo’n €5300. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. De winst is ongeveer €810 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog meer aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Kelmis (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Kelmis is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kelmis. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€785
(€7400)
€930
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€285
(€1600)
€400
(€3150)
Spouwmuur€275
(€775)
€640
(€2200)
€850
(€3650)
HR++ glas€250
(€2075)
€300
(€4275)
€445
(€5125)
isolatie kelmis 4720

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kelmis?

Waarom zou ik mijn huis in Kelmis isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350, waarbij u een besparing realiseert van €295 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna check je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Kelmis

Dankzij de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kelmis kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kelmis
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Kelmis wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Kelmis voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Kelmis. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.



Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment