Woning isoleren Haccourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Haccourt? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties als isolatie van binnenmuren of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je bruikbare informatie over isolatie Haccourt. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-haccourt-4684

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode4684
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€176,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina vind je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Haccourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haccourt is goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1900 en de potentiële besparing ligt op €245 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Haccourt kost zo’n €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €970. De besparing loopt op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het voordeel is plusminus €880 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zien we verschillende vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Haccourt (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Haccourt kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Haccourt. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€805
(€6750)
€1020
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€280
(€1950)
€380
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1425)
€490
(€2800)
€940
(€3675)
HR++ glas€215
(€2450)
€320
(€3100)
€410
(€5300)
isolatie haccourt 4684

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Haccourt?

Waarom zou ik mijn woning in Haccourt isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, waarbij u een besparing realiseert van €200 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Oupeye

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oupeye voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oupeye
Het is evident: je kunt enorm besparen door te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Haccourt wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Haccourt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Haccourt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment