Woning isoleren Walhorn

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Walhorn? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals de bodem isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Walhorn. Denk aan zaken als schuimstrips en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-walhorn-4711

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuik
GemeenteLontzen
Postcode4711
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€177,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Walhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Walhorn kan erg voordelig (vanaf plusminus € 990 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en het bespaart circa €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Walhorn kost zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11400. Het voordeel is circa €790 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er diverse interessante alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Walhorn (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Walhorn is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Walhorn. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3700)
€615
(€6950)
€1070
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€255
(€1900)
€385
(€3050)
Spouwmuur€250
(€1325)
€540
(€2200)
€810
(€3125)
HR++ glas€240
(€2325)
€325
(€4025)
€425
(€4900)
isolatie walhorn 4711

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Walhorn?

Waarom mijn woning in Walhorn isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Lontzen

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lontzen kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lontzen
Het is evident: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Walhorn wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Walhorn voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Walhorn. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment