Woning isoleren Loppem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Loppem? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een investering zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees je uitgebreide informatie over isolatie Loppem. We bespreken topics als isolatie van de spouwmuur en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-loppem-8210

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8210
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de meest interessante onderdelen om je woning in Loppem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Loppem is financieel toegankelijk (vanaf € 950 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €190, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Loppem kost gemiddeld €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Het rendement is ong. €960 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we nog enkele alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Loppem (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Loppem is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Loppem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€655
(€6800)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€175
(€1700)
€400
(€3100)
Spouwmuur€185
(€900)
€570
(€2225)
€790
(€3000)
HR++ glas€195
(€2850)
€290
(€3800)
€370
(€4775)
isolatie loppem 8210

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Loppem?

Waarom juist nu mijn huis in Loppem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, dat betekent een winst van 305 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Zedelgem

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Zedelgem aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zedelgem
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Loppem wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Loppem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Loppem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment