Woning isoleren Marenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Marenne? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Marenne. Je kunt denken aan thema’s als schuimstrips en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-marenne-6990

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode6990
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€165,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Marenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Marenne kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 770 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Marenne kost zo’n €5150. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11600. Dit levert op om en nabij €810 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Marenne (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Marenne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Marenne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€585
(€6100)
€1150
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€205
(€1650)
€340
(€2700)
Spouwmuur€325
(€725)
€590
(€2325)
€830
(€3325)
HR++ glas€245
(€2900)
€265
(€3575)
€355
(€4625)
isolatie marenne 6990

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Marenne?

Waarom juist nu mijn huis in Marenne isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Hotton

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Hotton aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hotton
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Marenne wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Marenne voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Marenne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment