Woning isoleren Knokke-Heist

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Knokke-Heist? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je diverse informatie over isolatie Knokke-Heist. Dit kan gaan om vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-knokke-heist-8300

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder geluid van buiten
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8300
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€164,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna lees jij de populairste methodes om je woning in Knokke-Heist te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Knokke-Heist is goed te betalen (om en nabij de € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €285 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €230, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Knokke-Heist kost gemiddeld €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. De potentiële besparing ligt op €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Je profiteert van om en nabij €800 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Knokke-Heist (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Knokke-Heist is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. Dat komt neer op €950 per 12 maanden. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Knokke-Heist. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€645
(€6050)
€1150
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€210
(€1550)
€390
(€3300)
Spouwmuur€390
(€1250)
€520
(€2100)
€945
(€3075)
HR++ glas€205
(€2925)
€340
(€3925)
€385
(€5375)
isolatie knokke-heist 8300

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Knokke-Heist?

Waarom zou ik mijn woning in Knokke-Heist isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Knokke-Heist

Met behulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Knokke-Heist kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Knokke-Heist
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Knokke-Heist wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Knokke-Heist voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Knokke-Heist. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment