Woning isoleren Koekelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Koekelare? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Koekelare. Je komt meer te weten over vraagstukken over buisisolatie en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-koekelare-8680

 • Supersnel terugverdient
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoekelare
Postcode8680
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€162,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de interessantste manieren om jullie woning in Koekelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Koekelare is goedkoop (vanaf plusminus € 920 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Koekelare kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het rendement is pakweg €760 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog een aantal rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Koekelare (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Koekelare is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Koekelare. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€855
(€5550)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€220
(€1650)
€310
(€3450)
Spouwmuur€360
(€1075)
€550
(€2475)
€910
(€3300)
HR++ glas€215
(€2525)
€330
(€4300)
€425
(€4550)
isolatie koekelare 8680

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Koekelare?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Koekelare isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Watz en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900 en geeft een besparing van €325, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website vind je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Koekelare

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Koekelare in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Koekelare
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Koekelare wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Koekelare voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Koekelare. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangename warme woning en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment