Woning isoleren Vinkem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vinkem? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals de buitengevel isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be check je belangrijke informatie over isolatie Vinkem. Denk aan topics als buitenmuren isoleren en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vinkem-8630

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€168,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de populairste methodes om jouw woning in Vinkem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vinkem is goedkoop (plusminus € 940 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vinkem kost gemiddeld €5050. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het rendement is zo’n €970 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er meerdere aantrekkelijke alternatieven. Hieronder beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vinkem (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Vinkem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Vinkem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€825
(€4650)
€1020
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€190
(€2200)
€325
(€3200)
Spouwmuur€400
(€950)
€490
(€2150)
€825
(€3075)
HR++ glas€190
(€2800)
€260
(€3650)
€445
(€5050)
isolatie vinkem 8630

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vinkem?

Waarom zou ik mijn huis in Vinkem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en besparen tot €220 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Veurne

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Veurne in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Vinkem wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vinkem voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Vinkem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment