Woning isoleren Waarloos

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Waarloos? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld muren isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie Waarloos. We staan stil bij onderwerpen als de spouwmuur isoleren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-waarloos-2550

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteKontich
Postcode2550
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref je de meest populaire methodes om jouw woning in Waarloos te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waarloos is voordeling (al vanaf € 710 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €210, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Waarloos kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Dit levert op plusminus €750 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens bestaan er diverse interessante vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Waarloos (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Waarloos is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat komt neer op €900 (jaarlijks). Op deze website check je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Waarloos. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€705
(€6950)
€940
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€220
(€1650)
€385
(€3200)
Spouwmuur€265
(€1350)
€470
(€2375)
€815
(€3325)
HR++ glas€190
(€2975)
€315
(€3125)
€415
(€5325)
isolatie waarloos 2550

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Waarloos?

Waarom zou ik mijn huis in Waarloos isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625, waarbij u een besparing realiseert van €230 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Kontich

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Kontich op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kontich
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Waarloos wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Waarloos voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Waarloos. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment