Woning isoleren Kontich

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kontich? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de vloer en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Kontich. We staan stil bij onderwerpen als de binnengevel isoleren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kontich-2550

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieAntwerpen
GemeenteKontich
Postcode2550
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf vind je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Kontich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kontich is goed te betalen (al vanaf € 870 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €295 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1950 en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kontich kost doorgaans €4850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13000. Je profiteert van circa €960 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we verschillende alternatieve alternatieven. Hieronder behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kontich (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Kontich is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kontich. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3250)
€635
(€6850)
€1000
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€200
(€2000)
€345
(€3200)
Spouwmuur€210
(€1050)
€520
(€2450)
€785
(€3625)
HR++ glas€190
(€2475)
€260
(€3575)
€365
(€4825)
isolatie kontich 2550

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kontich?

Waarom zou ik mijn huis in Kontich isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en besparen tot €275 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Kontich

Via de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kontich voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kontich
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Kontich wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Kontich voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Kontich. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment