Woning isoleren Veerle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Veerle? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de gevel of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Veerle. We gaan aan de slag met items als tochtwering en energie besparen tips. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-veerle-2431

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een warmere én stillere woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2431
Gasverbruik23.120 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€171,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal jij de populairste acties om jouw woning in Veerle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Veerle is voordeling (ongeveer € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1925 en het rendement ligt op zo’n €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Veerle kost ongeveer €4600. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Je profiteert van circa €810 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Veerle (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Veerle is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Hierna calculeren we de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Veerle. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€855
(€4850)
€1010
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€185
(€2000)
€315
(€3150)
Spouwmuur€185
(€1225)
€430
(€2625)
€790
(€3350)
HR++ glas€240
(€1925)
€305
(€4025)
€430
(€4625)
isolatie veerle 2431

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Veerle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Veerle isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Laakdal

Dankzij de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Laakdal aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Laakdal
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Veerle wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Veerle voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Veerle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment